1ο Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ν. Ηλείας 2015


 
Τελική Κατάταξη

---------------------------------------------------------------
5ος Γύρος
Τελείωσε και ο 5ος γύρος βρίσκοντας νικητή των αγώνων με 5 στα 5 τον Cukaj M 
Στις ισοβαθμίες κρίθηκαν οι 2η και 3η θέση όπου τις πήραν αντίστοιχα οι Παπαδόπουλος Θ και Βαζούρας Θ. Στην κατηγορία των γυναικών 1η η Σιγούρου Άλκ και στους άνω των 50 ετών ο Βόλφσων Μιχ. 1ος ΕΣΠΦΑΝ Ηλείας ο Οικονόμου Δημ για 2η συνεχή χρονιά ενώ στις ειδικές κατηγορίες Κ16 Πιέρρος Αν ,Κ14 Βελούδος Αν ,Κ12 Καστής Φ , Κ10 Αυγερινόπουλος Χρ , Κ8 Κολλύρης Ανδ. Ενώ βραβεύτηκε και ο μικρότερος των αγώνων Παπαδημητρίου Αχιλλέας.
Φωτογραφίες του 5ου Γύρου - Απονομές
---------------------------------------------------------------
4ος Γύρος
Με σκληρή μάχη στην 1η σκακιέρα έληξε ο 4ος γύρος με νικητή τον Cukaj M  παίρνοντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την πρώτη θέση ,ενώ οι υπόλοιπες παρτίδες έληξαν χωρίς κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.
Καμία θέση δεν έχει κριθεί και όλα θα παιχτούν στον 5ο γύρο που προβλέπεται συναρπαστικός.

Φωτογραφίες του 4ου Γύρου
--------------------------------------------------------------------------------
3ος Γύρος
Με 2 αθλητές Cukaj M και Κουής Μ να έχουν το απόλυτο 3 στα 3 και να παίζουν μεταξύ τους στον 4ο γύρο συνεχίζεται το πρωτάθλημα Ηλείας.
Στα σημερινά παιχνίδια με ιδιαίτερο ενδιαφέρων Παπαδόπουλος Θ - Cukaj Μ 0-1 , Βαζούρας Θ - Βόλφσων Μιχ 1/2 , Παναγιωτακόπουλος Χρ - Δημήτρουλας Δημ 0-1 η τελευταία του γύρου που κρίθηκε όταν ο Παναγιωτακόπουλος άγγιξε βιαστικά κομμάτι του Μαύρου το οποίο έπρεπε να το φάει και η ισόπαλη θέση έγινε ήττα για τον Λευκό . Αμείωτο ενδιαφέρων είχε και των μικρών Κολλύρης Ανδ - Γκούντουβας Ιωαν 1- 0 .
Φωτογραφίες του 3ου Γύρου
--------------------------------------------------------
2ος Γύρος 

Χωρίς εκπλήξεις τελείωσε ο 2ος γύρος εκτός της 4ης σκακιέρας όπου η Σιγούρου Αλκ επικράτησε του Δημήτρουλα Δημ. Για άλλη μια φορά ο Γκούντουβας Ιωαν. έδειξε ότι είναι απο τους μικρούς που θα παίξουν σε πολύ δυνατό επίπεδο αν συνεχίσουν έτσι ενώ είχαμε και μία ισοπαλία στην συνάντηση Παπαδοπούλου Ευγ - Κολλύρης Ανδ. Στατιστικά στις υπόλοιπες είχαμε 5 νίκες για τα Λευκά και 5 νίκες για τα μαύρα.

Φωτογραφίες του 2ου γύρου

-------------------------------------------------------------------------------
1ος γύρος

Ξεκίνησε το 1ο Ανοιχτό πρωτάθλημα Ηλείας με 22 συμμετοχές όπου υπάρχει μια διαφορά ηλικίας της μικρότερης με την μεγαλύτερη  62 ολόκληρα χρόνια. Αυτό είναι κάτι που μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο σκάκι να βρίσκονται δηλαδή αντιμέτωποι 2 αθλητές με τέτοια διαφορά.

Οι αγώνες κύλησαν σε φιλικό κλίμα αλλά με μεγάλη ένταση ενώ δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις. Ιδιαίτερη αίσθηση ή ισοπαλία του μικρού Γκούντουβα Ιωάννη (7χρ) με τον πολύ έμπειρο σκακιστή Βαζούρα Θεόδωρο ενώ ισοπαλία απέσπασε και ο Παναγιωτακόπουλος Χρήστος από τον Βόλφσων Μιχάλη.


Φωτογραφίες του 1ου γύρου


--------------------------------------------------------------------
1ο Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ν. Ηλείας 2015
2ο Πρωτάθλημα ΕΣΠΦΑΝ Ηλείας 2015

 1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Η ΣΑ Πύργου διοργανώνει το 1ο Ατομικό Σκακιστικό πρωτάθλημα Ν. Ηλείας  στο οποίο θα συμπεριληφθεί και το 2ο Πρωτάθλημα ΕΣΠΦΑΝ Ηλείας 2015
 2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνει η Σκακιστική Ακαδημία Πύργου σε συνεργασία με τον ΕΣΠΦΑΝ Ηλείας.
 3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
 Τετάρτη
22 Ιουλίου 2015
Τελετή Έναρξης
17.30 μμ
Τετάρτη
22 Ιουλίου 2015
1ος γύρος
18.00 μμ
Πέμπτη
23 Ιουλίου 2015
2ος γύρος
18.00 πμ
Παρασκευή
24 Ιουλίου 2015
3ος γύρος
18.00 μμ
Σάββατο
25 Ιουλίου 2015
4ος γύρος
18.00 πμ
Κυριακή
26 Ιουλίου 2015
5ος γύρος
10.00 πμ
Κυριακή
26 Ιουλίου 2015
6ος γύρος  - απονομές
18.00 μμ
Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων την Τετάρτη 22 Ιουλίου, ώρα 17:00 – 17:30μμ. Αθλητής που θα προσέλθει μετά την 17:30 μμ και εφ’ όσον έχει δηλώσει ήδη συμμετοχή θα μπορεί να αγωνιστεί από τον δεύτερο γύρο. Αν οι συμμετοχές είναι έως 32 θα γίνουν 5 γύροι όπου θα αφαιρεθεί από το πρόγραμμα ο 5ος .
 4. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Σκακιστικής Ακαδημίας Πύργου στην οδό Ιωαννίνων 6 στον Πύργο. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού συμμετοχών θα οριστεί νέος χώρος αγώνων με συμπληρωματική προκήρυξη.
 5. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Ορίζεται σε 90΄+ 30” ανανέωση για κάθε κίνηση.
 6. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Όλοι οι αθλητές ανεξαρτήτου ηλικίας φύλου που ανήκουν σε Σκακιστικά Σωματεία του Ν Ηλείας κατάγονται ή διαμένουν μόνιμα στον Ν Ηλείας. Ο διοργανωτής έχει το δικαίωμα να προσκαλέσει αθλητές και αθλήτριες εκτός Νομού με στόχο την ανάδειξη της διοργάνωσης.
 7. ΠΑΡΑΒΟΛΟ: Ορίζεται στα 10 ευρώ ανά συμμετοχή.
 8. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα γίνουν με Ελβετικό σύστημα. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική.  Η αρχική κατάταξη θα γίνει με  ELO FIDE Ιούλ 2015 ELO ΕΣΟ Β’ εξάμηνο 2015  - ΑΜ ΕΣΟ ενώ για τους αθλητές χωρίς ELO αλφαβητικά.
 9.ΚΡΙΤΗΡΙΑ  ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:1ο
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων). Αφαιρούμε το χειρότερο
(γ). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).Αφαιρούμε το χειρότερο
(δ). Αριθμός νικών με τα Μαύρα.
 10. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Επιτροπή ενστάσεων τα 3 μεγαλύτερα ELO της αρχικής κατάταξης. Η ένσταση υποβάλλεται αμέσως μετά την λήξη του αγώνα εγγράφως με παράβολο 50€, στον διευθυντή αγώνων και εκδικάζεται πριν τον επόμενο γύρο.
 11. ΕΠΑΘΛΑ:
1ος Νικητής
Κύπελλο Χρυσό μετάλλιο
1ος – 1η K16
Χρυσό μετάλλιο
2ος Νικητής
Αργυρό Μετάλλιο
1ος – 1η K14
Χρυσό μετάλλιο
3ος Νικητής
Χάλκινο Μετάλλιο
1ος – 1η K12
Χρυσό μετάλλιο
1η Νικήτρια
Κύπελλο Χρυσό μετάλλιο
1ος – 1η K10
Χρυσό μετάλλιο
1ος >50
Χρυσό μετάλλιο
1ος – 1η K 8
Χρυσό μετάλλιο
Σε περίπτωση αθλητής –τρια που δικαιούται  περισσότερα του ενός επάθλου παίρνει το μεγαλύτερο. Oι 1οι νικητές παίρνουν τον τίτλο του Πρωταθλητή-τρια Ν. Ηλείας 2015 στην κατηγορία τους.

Για τα μέλη του ΕΣΠΦΑΝ Ηλείας και γενικότερα τους Γυμναστές του Νομού Ηλείας οι καλύτεροι – ες γενικής κατάταξης θα πάρουν τον τίτλο πρωταθλητής -τρια ΕΣΠΦΑΝ Ηλείας
1ος Καλύτερος Γενικής
Πρωταθλητής   ΕΣΠΦΑΝΗ 2015
Κύπελλο Χρυσό μετάλλιο
1η   Καλύτερη  Γενικής
Πρωταθλήτρια ΕΣΠΦΑΝΗ 2015
Κύπελλο Χρυσό μετάλλιο
 12. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Μπεβούδα Αγγελική
 13. ΕΠΙΚ. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ - διαιτησία: : Σε συνεννόηση με την ΤΕΔ
 14. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως και την Τρίτη  21 Ιουλίου, στο emailmsigouros@yahoo.com - ή στο τηλ 6932879488 κ. Σιγούρος Μιχ. Σε αυτές θα αναφέρονται Ονοματεπώνυμο FIDE ID και ΑΜ ΕΣΟ αν υπάρχουν, τηλέφωνο επικοινωνίας κινητό σταθερό.
Για τους συμμετέχοντες που δεν έχουν FIDE ID είναι υποχρεωτική η δήλωση email
 15. ΓΕΝΙΚΑ:  Ο Διοργανωτής έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει φωτογραφικό υλικό από την διοργάνωση για την προβολή αυτής. Οι αγώνες θα αξιολογηθούν από την FIDE  και την ΕΣΟ. Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.
Οι αγώνες θα έχουν αξιολόγηση ΕΣΟ και FIDE

  Ο Πρόεδρος της ΣΑ ΠΥΡΓΟΥ                    Η Γραμματέας της ΣΑ Πύργου

    Σιγούρος Μιχ.                                                    Θανοπούλου Δημ.

Posted in |

0 σχόλια: